»Nekaj izzivov seveda je, ker gre za novo tehnologijo, vendar piščanci so dobro priraščali, predvsem pa preliminarne analize kažejo na dobro kakovost mesa. Mesno je čvrstejše in intenzivnejše barve.«
»Nekaj izzivov seveda je, ker gre za novo tehnologijo, vendar piščanci so dobro priraščali, predvsem pa preliminarne analize kažejo na dobro kakovost mesa. Mesno je čvrstejše in intenzivnejše barve.«
»Spremljanje cenovnih ravni je osnovni pogoj za konkurenčnost in razvojno naravnanost tako cen izdelkov na policah kot razmerij med kmeti, agroživilskimi podjetji in trgovci.«
»Regulacija marž trgovcev je »wishful thinking«, ključno pa je, da se pokaže preglednost cen in se subjekti samoregulirajo, predvsem pa da se krepi konkurenčnost živilstva in kmetijstva, da se v tej zgodbi bolje znajdeta.«
»Zaradi poletne sezone, ki prinaša sezonsko zelenjavo, je kratkoročno pričakovati zmanjševanje inflacijskih pritiskov, ob tem pa so v severni Italiji, ki je velika dobaviteljica Sloveniji, napovedi negativne.«
»Morali bi razmišljati o tem, da je kmetijam, ki niso zmožne participirati v tem zahtevnem tržnem okolju, treba zagotoviti neke vrste univerzalni temeljni dohodek in hkrati postaviti omejitve, kaj lahko počnejo. S tem bi omogočili čisto polje za razvoj ekonomsko sposobnih kmetij.«
»Potrošniki moramo zelo natančno opazovati, saj je zdaj obdobje, ko se bodo cene korigirale, in ne smemo dopustiti, da bi oskrbni sistemi navijali cene zato, ker želijo izboljšati svoj rezultat.«
»Primarni vzgib Slovencev je bil očitno še vedno peka kruha. V državah, ki so šle v industrializaciji dlje, verjetno tega ne bi videli, v državah, ki pa so manj razvite, je bil kvas prva misel pri nepogrešljivih surovinah.«
»Pri nas je še vedno veliko kmečkih gospodinjstev in takih, ki živijo na podeželju, prave urbane populacije je razmeroma malo. Stopnja urbanizacije v Sloveniji je nizka in posledično so tudi življenjske navade temu primerne. Prehranska kultura je pravzaprav zelo samooskrbniška, ljudje se znajo sami znajti, niso še popolnoma obrani tega znanja.«